Materiały do szkoły, jakie książki polecamy, jakie odradzamy

Zapraszamy do komentowania publikowanych w serwisie materiałów

Materiały do szkoły, jakie książki polecamy, jakie odradzamy

Postprzez Admin Wto Sty 12, 2010 10:43 am

Zapraszamy do dyskusji na temat materiałów wykorzystywanych w toku lekcji. Jakie książki używacie, jakie innowacyjne metody możecie zaproponować. Jakie książki stanowczo odradzacie.

Powrót na stronę z pomocami dla nauczyciela
Admin
Administrator

Dołączenie: Śro Lis 19, 2008 7:50 pm
Miejscowość: Opole

clil !!!

Postprzez m_gibka Nie Maj 23, 2010 3:10 pm

Ostatnio miałam możliwość zapoznać się z metodą zwaną CLIL. Nie wiem czy orientujecie się w tym, ale pomysł bardzo mnie zaciekawił wiec zorganizowałam swoim podopiecznym kilka takich lekcji. Dzieciaczki były pod wrażeniem - ja również: ich zaangażowanie wprawiało mnie nieraz w osłupienie. szkoda , że jeszcze nie ma typowych dla tego sposobu nauczania podręczników i całe lekcje trzeba samemu szukać materiałów albo tłumaczyć samemu.
pozdrawiam
m_gibka

Re: Materiały do szkoły, jakie książki polecamy, jakie odradzamy

Postprzez Beata Pon Cze 21, 2010 4:33 am

Czy mogłabyś powiedzieć coś więcej na temat tej metody i tego jak ją zastosowałaś na zajęciach?
Pozdrawiam
Beata

Re: Materiały do szkoły, jakie książki polecamy, jakie odradzamy

Postprzez Basia1 Nie Sie 29, 2010 1:41 am

Witam od września idę do pracy do szkoły podstawowej 4-6 uczyć języka angielskiego. Czy ktoś mógłby mi polecić jakieś książki z ciekawymi metodami nauczania, bo chcę żyby moje lekcje nie należały do nudnych i nieciekawych :)

Ostatnio podbity przez Anonymous, Nie Sie 29, 2010 1:41 am
Basia1

Powróć do Komentarze do materiałów na stronie

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości